Tải bản đầy đủ (.pdf) (351 trang)

40 đề thi học sinh giỏi Tiếng Anh lớp 6 (có đáp án kèm theo)

Bạn đang xem bản rút gọn của tài liệu. Xem và tải ngay bản đầy đủ của tài liệu tại đây (4.67 MB, 351 trang )














































PHÒNG GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO
HUYỆN HÒA AN

ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI CẤP HUYỆN

NĂM HỌC 2011-2012
Môn: Tiếng Anh - Lớp 6
Thời gian làm bài: 150 phút
(Không kể thời gian giao đề)
ĐỀ BÀI

Họ và tên:
Trường:

I. Em hãy tìm từ mà phần gạch chân có cách phát âm khác so với các từ
còn lại. ( 2 điểm)
1. A. brush B. music C. truck D. bus

2. A. plane B. bank C . paddy D. math
3. A. start B. garden C. warn D. farm
4. A. hour B. house C. help D. home
II. Chọn một phương án đúng nhất để hoàn thành mỗi câu sau. ( 4 điểm)
1. Most of us like ………………… to the sea in the summer.
A. go B. to be going C. going
2. I don’t know …………………… to buy for dinner.
A. when B. how C. what
3. When you go out, please buy ………………… … of soap for me.
A. rods B. bars C. pieces
4. Do you ………………… … go for a walk after dinner?
A. all times B. every time C. always
5. The farmers ……………… … the truck with vegetables now.
A. loads B. is loading C. are loading
6. This sign says “ Stop!” We ……………… go straight ahead.
A. don’t can B. must not C. must
7. There are ………………………… on the table.
A. an eraser B. two erasers C. three eraseres
8. There isn’t …………………………. milk in the jar.
A. any B. some C. many
III. Em hãy cho dạng đúng của động từ trong ngoặc để hoàn thành mỗi câu
sau. ( 4 điểm)
1. She always ( watch) ……………………….…… TV after dinner.
2. You (go) ……………………….……… to school by bike everyday?
3. What …………… … your mother (do) ………………… now?
4. She ( cook) ………………… now. She ( cook) ……… ………. everyday.
5. Look! The teacher ( come) ……………………… ………
6. Mr. Tan ( not have) ……………………… a small nose.
7. Mai ( brush) ………. her teeth every morning. She ( brush) ……….……. her
teeth now.

8. My sister ( study) ……………………………… English every evening.
ĐỀ CHÍNH THỨC
IV. Em hãy điền một từ thích hợp vào mỗi chỗ trống để hoàn thành đoạn
văn sau. ( 4 điểm)
Greetings from Hanoi. Trung and I are doing something different this
year.We’re at the Youth Activity Center. People ……………… (1) here every
summer to learn about …………………… ( 2) hobbies and interests. I’m doing
photography and tennis, and Trung is learning about computer. We ……… (3)
up at half past six every morning and do lessons ………….… (4) seven to half
past eleven. We have ………… (5) at twelve o’clock, and then there are more
lessons. So it is hard work. But I like it here. We’re ……… …. (6) a super time.
It’s a ………… …. (7) past seven in the morning now, and we are sitting out on
the grass in ……………… …( 8) of the Center. The weather is good.

V. Mỗi câu sau đây có một lỗ sai. Hãy tìm và sửa lại lỗi sai đó. ( 2 điểm)
1. How many classroom are there in your school?
…………………………………………………………………………… ……
2. How old is your father and what is he do?
…………………………………………………………………………………….
3. I would like a banana and any water.
………………………………………………………………………….…………
4. My favorite drinking is iced tea.
………………………………………………………………………….…………
5. Phong likes fish, but he isn’t like meat.
……………………………………………………………………….……………
6. This is my pencil and that are your pencil.
…………………………………………………………………….………………
7. Do you and your sister does the housework after school?
……………………………………………………………… …………………
8. Are there some vegetables for lunch?

…………………………………………………………………………………….

VI. Hãy cho dạng đúng của từ in hoa ở cuối mỗi câu sau để điền vào chỗ
trống. ( 2 điểm)
1. Our roads are …………………………………………… places. DANGER
2. We must be …………………………… when we cross the road. CARE
3. The ………………………………. is to the right of the restaurant. BAKE
4. Is Mr. Quang a …………………………………………… ? BUSINESS
VII. Em hãy dùng từ gợi ý viết lại những câu sau sao cho nghĩa câu không
đổi. ( 2 điểm)
1. Does your school have over eight hundred pupils?
Are …………………………………………………………………….……….?
2. That motorbike belongs to Mr. Trung.
That is …………………………………….……………………… ……………
3. This exercise is very difficult and I can’t do it.
This exercise is too ………………………………………………………………
4. Trang is riding her bike to school.
Trang is going ………………………………………………………… ……….
5. Is your clock small?
Is it ……………………………………….…………………………………… ?
6. Huyen walks to school every morning.
Huyen goes ………………………….………………………………………….
7. Mr.Minh has a son, Nam.
Mr.Minh is ………………………… …………………………………………
8. It’s a small house.
That ……………………………….……………………………………………






































ĐÁP ÁN THI HỌC SINH GIỎI CẤP HUYỆN MÔN TIẾNG ANH LỚP 6
Năm học 2011- 2012
Thời gian 150 phút
Người ra đề : Hoàng Thị Đềm- THCS Hoàng Tung
(Thang điểm 20)
I. Em hãy tìm từ mà phần gạch chân có cách phát âm khác so với các từ
còn lại. ( 4 x 0,5 = 2 điểm)
1. B 2. A 3. C 4. A
II. Chọn một phương án đúng nhất để hoàn thành mỗi câu sau.
( 8 x 0,5 = 4 điểm)
1. C 2. C 3. B 4. C 5. C 6. B 7. B 8. A
III. Em hãy cho dạng đúng của động từ trong ngoặc để hoàn thành mỗi câu
sau. ( 8 x 0,5 = 4 điểm)
1. watches
2. Do you go
3. is your mother doing
4. is cooking / cooks
5. is coming
6. doesn’t have
7. brushes / is brushing
8. studies
IV. Em hãy điền một từ thích hợp vào mỗi chỗ trống để hoàn thành đoạn
văn sau. ( 8 x 0,5 = 4 điểm)
1. come
2. their
3. get
4. from
5. lunch

6. having
7. quarter
8. front
V. Mỗi câu sau đây có một lỗ sai. Hãy tìm và sửa lại lỗi sai đó.
( 8 x 0, 25 = 2 điểm)
1. classroom classrooms
2. is he does he
3. any some
4. drinking drink
5. isn’t doesn’t
6. are is
7. does do
8. some any

VI. Hãy cho dạng đúng của từ in hoa ở cuối mỗi câu sau để điền vào chỗ
trống. ( 4 x 0,5 = 2 điểm)
1. dangerous
2. careful
3. bakery
4. businessman
VII. Em hãy dùng từ gợi ý viết lại những câu sau sao cho nghĩa câu không
đổi. ( 8 x 0,25 = 2 điểm)
1. Are there over eight hundred pupils in your school?
2. That is Mr. Trung’s motorbike
3. This exercise is too difficult for me to do.
4. Trang is going to school by bike.
5. Is it a small clock?
6. Huyen goes to school every morning on foot.
7. Mr. Minh is Nam’s father.
8. That’s a small house/ That house is small.




1

PHềNG GD-T HOA AN . THI HC SINH GII CP HUYN

NM HC 2011- 2012.


MễN THI : TIếNG ANH 6
H v Tờn Hc sinh . Ngy thi: / / 2012
.Thời gian: 150 phút.
Lớp 6

I. Nối các từ ở cột A với các từ ở cột B sao cho hợp nghĩa (2 points)
A B
1. I live

2.
She plays
3.
I watch
4.
I listen to
5. Does he live in a flat ?
6. I do
7. She is
8. Is he a doctor?


a. riding her bike.
b. music.
c. in a house.
d. my homework.
e. Yes, he is.
f. Television.
g. video games.
h. Yes, he does.

Answer : 1. 2. . 3. . 4. . 56. 7 8.
II. Chọn từ đúng trong ngoặc để điền vào chỗ trống (2 points)
1, How many floors does your school have ? (have / has / had / havent)
It two floors
2, We have Math Monday, Tuesday and Wednesday. (on / in /at / for)

3, Do they read books ? No, they (do /don't/ does/ doesnt)

4, How do you go to school? I go to school bus. (by/ on /in /at)
5. Their house is next a store. (on, in, at, to)
6. Thank you . your letter (for, by, on, on)
7. Minh and Nam are for a train now. ( wait, waits, to wait, waiting)
8. Are the any trees your house ? ( to, by, near, on)

2

III. Đọc đoạn văn và trả lời câu hỏi (2 points)
Nga lives in an apartment in the city with her mother, father and brother. Their house is
next to a bookstore. Nga 's father is a worker. He works in a factory. Her mother is a teacher.
She works in a school. Her brother is a student. Everyday, Nga goes to school by bike.
*Questions *Answers

1. Does Nga live in the country ?
2. Where does her father work ?
3. Is Nga's mother a doctor ?
4. Does Nga go to school on foot?
5. . How does she go to school ?
6. Is Her brother a teacher?
7.What does her brother do?
8.Are there five people in her
family?

a,
b,
c,

d,

e,
f,
g,
h,


IV. Chia dạng đúng của động từ trong ngoặc (3. points)
1. Trang usually (listen) to the teacher in class, but she.(not listen)
now. She.(look) out of the window.
2. Where is your father? He is in the bathroom and he (brush) his teeth.
He(brush) his teeth in the morning and evening.
3. My teacher (go) to school by bus every day.
4. There (be) many flowers in your garden?
5. Every day Mr Hung(not drive) to work. He (travel) to

work by bike.
6. I ( drive ) my car now .
7. On Sunday morning, Minh . (watch) TV and never. (go) out.


V. Mỗi câu có một lỗi tìm và chữa lỗi đó (2.5 points)

3

Ex: My name are Lan ……are > is
1. There are two benchs in my room. ……… >……
2. Mr Hien isn’t live in a house in the country. ……… >……
3. The Browns are traveling to Ho Chi Minh City in train. ……… >…….
4. There isn't any trees to the left of Lan's house. ……… >…….
5. Ba lives in a apartment in town. ……… >…….
6. How many students there are in your class? ……… >…….
7. I'm twenty-one year old and I' m a student. ……… >…….
8. This is Mr. Tuan. He is me teacher. ……… >…….
9. Our classroom is on the two floor. ……… >…….
10. What time do your brother get up? ……… >……

VI. Nèi A víi B (2 points)
1.What is this ?
2.Where do you live ?
3.What is her name ?
4.How old are you ?
5.Is she a doctor ?
6.Which grade is Nam in?
7.What’s that?
8.What does he do?

1

2

3

4

5

6

7

8

a) yes,she is.
b) her name is Hoa.
c) I am 12.
d) I live in Thai Binh.
e) It is a pen.
f) That’s my bag.
g) He’s a teacher.
h)He’s in grade 6



VII. Chän c©u tr¶ lêi ®óng nhÊt . (3,5 points)
1. It’s twelve o’clock, Nam. Let’s _____ home. ( go, going, to go, goes)


4

2. Tuan and I ____ badminton in the yard . ( playing, am playing, are playing, is playing)
3. They are going to New York ____ plane. ( in, by, with, on )
4. Are there ____ stereos on your street? ( a, an, any, the)
5. How many floors ____ in your school? (there are, there has, are there, have there)
6. Which sound belongs to / iz/ sound? _______ ( houses, pencils, parks, erasers)
7. Which sound has the final sound / s/ ? _______ (pupils, works, pens, teachers)
8. Are they couches? Yes, ____ are. ( they, there, these, it)
9. We can buy books in the ____ ( bakery, bookstore, police station, hospital)
10. Jacks brother ____ to music every day (watches, listens, has, plays)
11. What time does Lan _____ her classes every day? ( finishes, finishs, finish, finishing)
12. She works in a factory. She is a ____ ( doctor, policeman, worker, teacher)
13. Minh lives ____ the country ___ his family. ( in, on / in, with / on, to / on, with )
14. She is a doctor. She works in a ___ ( drugstore, hospital, bakery, factory)

VIII. Hãy viết các câu sau sang Tiếng Anh. (3 points)
1. Có 5 ngời trong gia đình tôi.

2. Họ đang trờ tàu Hoả.

3. Tôi sống trong một ngôi nhà ở nông thôn.

4. Hàng ngày tôi dạy lúc 6 giờ.
.
5. Chúng tôi có môn Tiêng Anh vào thứ hai, thứ năm và thứ bẩy.
.
6. Bõy gi bn ang lm gi?




5


GV ra đề:Hong Vn Sinh

đáp án chấm đề thi học sinh giỏi lớp 6
Năm học : 2011- 2012
Môn: Tiếng Anh
Thời gian: 150 phút

I. Nối các từ ở cột A với các từ ở cột B sao cho hợp nghĩa (2 points)
(Mỗi câu đúng đạt 0,25 điểm)

1.c 2.g 3.f 4. b 5.h 6. d 7.a 8.e
II. Chọn từ đúng trong ngoặc để điền vào chỗ trống (2 points)
(Mỗi câu đúng đạt 0,25 điểm)
1. has 2. on 3. dont 4. by
5. to 6. for 7. waiting 8. near
III. Đọc đoạn văn và trả lời câu hỏi (2 points) (Mỗi câu đúng đạt 0,25 điểm)
1. No, she doesn't.
2. He works in a factory.
3. No, she isnt.
4. No, she doesn't.
5. She goes to school by bike.
6. No, he isn't.
7. He is a student.
8. No, there aren't

IV. Chia dạng đúng của động từ trong ngoặc ( 12 x 0,25 = 3 im)

(Mỗi câu đúng đạt 0,25 điểm)
1. listens isnt listening is looking
2. is brushing brushes
3. goes
4. are
5. doesnt drive - travels
6. is driving
7. watches - goes
V. Mỗi câu có một lỗi tìm và chữa lỗi đó (2.5 points) (Mỗi câu đúng đạt 0,25 điểm)
Ex: My name are Lan are



is
1. bench



benches 6. there are



are there
2. isnt



doesnt 7. year




years
3. in



by 8. me



my

6

4. isnt



arent 9. two



second
5. a



an 10. do




does
VI. Nối A với B (2 points) (Mỗi câu đúng đạt 0,25 điểm)
1. e 2. d 3. b 4. c 5. a 6. h 7. f 8. g
VII. Chọn câu trả lời đúng nhất . (3,5 points) (Mỗi câu đúng đạt 0,25 điểm)
1. go 8. they
2. are playing 9. bookstore
3. by 10. listens
4. any 11. finish
5. are there 12. worker
6. houses 13. in - with
7. works 14. hospital
VIII. Hãy viết các câu sau sang Tiếng Anh. (3 points) (Mỗi câu đúng đạt 0,5 điểm)
1. Có 5 ngời trong gia đình tôi.
There are five people in my family.
2. Họ đang trờ tàu Hoả.
They are waiting for a train.
3. Tôi sống trong một ngôi nhà ở nông thôn.
I live in a house in the country.
4. Hàng ngày tôi dạy lúc 6 giờ.
Every day, I get up at 6.
5. Chúng tôi có môn Tiếng Anh vào thứ hai, thứ năm và thứ bẩy.
We have English on Monday, Thursday and Saturday.
6. Bõy gi bn ang lm gi?
What are you doing now?







7






1


ĐỀ THI OLYMPIC LỚP 6
Năm học: 2013 – 2014
Môn: Tiếng Anh

Thời gian: 120 phút (không kể thời gian giao đề)

Chú ý: - Bộ đề thi này gồm có 04 trang, từ trang 01 đến trang 04.
- Thí sinh làm bài trực tiếp vào bộ đề thi này.

Điểm
Họ tên, chữ ký của người chấm thi số 1:
Số phách
- Bằng số:…………… ………………………………………
(Do Chủ tịch hội
đồng chấm thi ghi)
- Bằng chữ:……………

Họ tên, chữ ký của người chấm thi số 2:
………………………


………………………………………
…………………


I. PHONETICS:
a. Choose one word that has the underlined part pronounced differently from the others
by circling A, B, C, or D. (6
×
0,2=1,2 pt)
1. A. books B. pencils C. rulers D. bags
2. A. read B. teacher C. eat D. ahead
3. A. tenth B. math C. brother D. theater
4. A. has B. name C. family D. lamp
5. A. does B. watches C. finishes D. brushes
6.

A. city B. fine C. kind D. like

b. Choose the word that is different from the others (4
×
0,2=0,8 pt)

7. A. orange B. yellow C. apple D. blue
8. A. see B. thirsty C. hungry D. hot
9. A. carrot B. rice C. bread D. noodle
10.

. A. in B. but C. of D. under


II. VOCABULARY AND GRAMMAR:
a. Circle the best answer A, B, C or D to complete the sentences: (15
×
0,2=3,0 pts)
11. What would you like …………………dinner?
A. with B. at C. for D. of
12. We are going to have an English examination ………………… April, 21
st
.
A. on B. to C. at D. in
13. …………………are a sandwich and an ice-cream? -They’re two thousand dong.
A. How many B. How much C. What D. Where
14. I eat an apple every morning. It’s my…………………fruit.
A. good B. like C. favorite D. cold
15. …………………is your uncle going to stay here? - ……………… about three days.
A. How long - For B. How far - For C. How long - At D. How long - From
PHÒNG GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO
HUYỆN THANH OAI

TRƯỜNG THCS BÍCH HÒA


2

16. do you do when it’s hot? - I go swimming
A. Who B. What C. When D. Where
17. I want a good pair of shoes because I always goes …………………in the morning.
A. sailing B. swimming C. jogging D. fishing
18. Ho Chi Minh city is city in Viet Nam.
A. big B. bigger C. the bigest D. the biggest

19. Why don’t we go to the zoo this Sunday morning?
A. You are well B. Because I don’t like animals
C. That’s a good idea D. Thanks a lot
20. Is her face round………………… oval?
A. and B. or C. but D. of
21. How much is a can…………………soda.
A. in B. on C. of D. with
22. How is it from here to your school?
A. often B. much C. far D. long
23. My French pen pal, Jack can speak six …………………fluently.
A. speeches B. countries C. languages D. nationalities
24. What …………………your little sister …………………in the evening?
A. do / do B. does / do C. do / does D. does / does
25. His children often play chess in free time.
A. your B. her C. their D. his

b. Fill in the blanks with the correct prepositions. (7
×
0,2=1,4 pts)
26. His mother is …………….the kitchen.
27. There are many pens and pencils………………the table.
28. Her house is next…………….a bookstore.
29. I'm sitting …………… Tuyen and thao.
30. The population…………… the world is growing.
31. You should put them ……………your bag.
32. We often help mom…………….Sundays.
c. Write the correct form of the words given in capital letters: (6
×
0,2=1,2 pts)
33. Our roads are………………………. (DANGER)

34. We must be ………………….when we cross the road (CARE)
35. A………………………is working on his farm. (FARM)
36. My brother is a bus………………… (DRIVE)
37. Miss Thuy is ………………her motorbike to work. (RIDE)
38. Near my house there is a market. It is very………………… (NOISE)

d. Supply the correct form of the verbs in the brackets: (7
×
0,2=1,4 pts)
39. How much rice your children (eat) …………….every day?
40. Every evening, my father (watch)……………television
41. Linda (not write)……………….to David at this time.
42. My parents (buy)…………… a new house next month?
43. Lan can (speak)……………two languages.
44. There (not be)……………. any orange juice in the fridge.
45. Would you like (come) to my house for dinner?

3

III. READING:

a. Read and circle the best option A, B, C or D to complete the passage: (10
×
0,2=2,0pts)

It’s Sunday morning. The Browns are sitting in (46)……… living room. They are
talking (47)……… the dinner this evening. David likes beef and Susan does, too. He says that
beef (48)……… good for children. Their father, Mr. Brown, prefers chicken to beef. He asks
his wife to buy (49)……… for him . Helen, their youngest daughter doesn’t want any meat.
She would (50)……… cakes and sweets. Mrs. Brown doesn’t like beef. She doesn’t like

chicken, either. She likes fish, vegetables and fruit. She says that fish and vegetables (51)
…………. good for old men and everybody (52)……… to eat fruit. At last they decide to go
out (53)………. dinner (54)…… … Mrs. Brown says that she can’t cook so (55) …………
food for everybody in the family.
46. A. the B. a C.an D. to
47. A. with B. for C. about D. to
48. A. are B. has C. does D. is
49. A. little B. some C. any D. none
50. A. like B. likes C. have D. has
51. A. is B. have C. are D. do
52. A. need B. needs C. are D. have
53. A. to B. of C. with D. for
54. A. because B. but C. so D. and
55. A. many B. little C. much D. lots of

b. There is a mistake in each line of the following passage. Find and correct it:
(5
×
0,2 =1.0 pt)



Eg: 0. My uncle Terry Miller live in London. 0/ lives
He teaches math at a school in London. He goes to work every working
day. He have two days off a week: Saturday and Sunday. He has a bike
56.
but he never cycles to work because it is far with his house to his school.
The school starts at 8.00 a.m. and finishes at 4.00 p.m.
57.
After work he usually plays tennis or go swimming in the swimming

pool. He comes back home at 7.00, and has dinner.
58.
After dinner, he is always busy marking his students’ papers. Sometimes
he watches T.V. He never plays soccer, but he likes watch soccer
59.
matches in T.V. He feels happy with his job. 60.

c. Read the passage and fill the suitable word in the blank: (10
×
0,2=2,0pts)
Vietnam is in the South- East Asia. It has (61) ………… of beautiful mountains, rivers
and beaches. (62) ………… are two long (63) ……………. in Vietnam: the Red River in the
north and the Mekong River in the (64) ………… The Mekong River is the (65) …………….
river in the South- East Asia and of course it is longer (66) …………. the Red River. The
Mekong River starts in Tibet and (67)………….to the Bien Dong. Phanxipang is (68)
………… highest mountain in Vietnam. It’s 3,143 meters (69) …………. Vietnam also (70)
…….… many nice beaches such as Sam Son, Do Son, Nha Trang, Vung Tau.

4

IV. WRITING:
a. Rearrange the words to make meaningful sentences. (5
×
0,2 = 1.0 pt)

71. children/ for/ her/ oranges / and/ some/some/ apples/ going/ buy/ to/ is/ Mrs. Lan.
-> ……… ………………………………………………………………………
72. Vy/ does/ often/ what/ have/ breakfast/ for/?
-> ……… ………………………………………………………………………
73. planting/ are /flowers/ the/ garden/ the/ in/and/ school/ children /trees.

-> ……… ………………………………………………………………………
74. are/ be/ must/ careful/ you/ crossing/ road/ you/ when/ the.
-> ……… ………………………………………………………………………
75. in/ living/ country/ mother / in/ to/ prefers/ my/ the/ city/the/ living.
-> ……… ………………………………………………………………………

b. Complete the second sentence, using the word given in brackets so that it has a similar
meaning to the first sentence. Do not change the word given in any way. (5
×
0,4=2,0 pts)

76. My father usually drives to work.
==>My father usually goes ……………………………………… …
77. This house is small.
==> It is…………………………………………………………………
78. The bookstore is to the right of the toy store.
==> The toy store………………………………………………………
79. There are five people in her family.
==> Her family………………………………………………………
80. Hoang is 1.75 meter tall. Vinh is 1.65 tall.
==> Vinh is…………………………………………………………….

c. Write a composition (about 80 words) to tell about your family: (3,0pts)
(Don’t show your name, your school or your village):





















5

HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ THI OLYMPIC LỚP 6
NĂM HỌC: 2013 – 2014
MÔN: TIẾNG ANH

I. PHONETICS:
a. Choose one word that has the underlined part pronounced differently from the others
by circling A, B, C, or D: (6
×
0,2=1,2 pts)
1. A. books
2. D. ahead
3. C. brother
4. B. name
5. A. does

6.

A. city

b. Choose the word that is different from the others (4
×
0,2=0,8 pt)

7. C. apple
8. A. see
9. A. carrot
10.

B. but

II. VOCABULARY AND GRAMMAR:
a. Circle the best answer A, B, C or D to complete the sentences: (15
×
0,2=3,0 pts)

11 –C.
for
12 –A.
on
13 –B.
How much
14 –C.
favorite
15 –A.
How long - For

16 –B.
What
17 - C.
jogging
18 –.
the biggest
19 – C.
That’s a good idea
20 –B.
or
21 –C.
of
22 - C.
far
23 – C.
languages
24 – B.
does / do
25 – C.
their

b. Fill in the blanks with the correct prepositions: (7
×
0,2=1,4 pts)

26. in 27. on 28. to 29. between
30. of 31. in 32. on

c. Write the correct form of the words given in capital letters to complete the following
sentences: (6

×
0,2=1,2 pts)
33. dangerous 34. careful 35. farmer
36. driver 37. riding 38. noisy

d. Supply the correct form of the verbs in the brackets: (7
×
0,2=1,4 pts)

39. do … eat 40. watches 41. isn’t writing 42. are … going to buy
43. speak 44. isn’t 45. to came

6

III. READING:
a. Read and circle the best option A, B, C or D to complete the passage: (10
×
0,2=2,0 pts)

46 - A. the 47 - C. about 48 - D. is 49 - B. some 50 - A. like
51 - C. are 52 - B. needs 53 - D. for 54 - A. because

55 - C. much

b. There is a mistake in each line of the following passage. Find and correct it:
(5
×
0,2 =1.0 pt)

56. have -> has 57. with -> from 58. go -> goes

59. watch -> watching/ to watch 60. in -> on

c. Read the passage and fill the suitable word in the blank: (10
×
0,2=2,0 pts)

61. lots 62. there 63. rivers 64. south 65. longest
66. than 67. flows 68. the 69. high 70. has

IV. WRITING:
a. Rearrange the words to make meaningful sentences. (5
×
0,2 = 1.0 pt)

71. Mrs. Lan is going to buy some oranges and some apples for her children.
72. What does Vy often have for breakfast?
73. The children are planting trees and flowers in the school garden.
74. You must be careful when you are crossing the road.
75. My mother prefers living in the country to living in the city./ My mother prefers living in
the city to living in the country./

b. Complete the second sentence, using the word given in brackets so that it has a similar
meaning to the first sentence. Do not change the word given in any way. (5
×
0,4=2,0 pts)


76. My father usually goes to work by car.
77. It is a small house.
78. The toy store is to the left of the bookstore.

79. Her family has five people.
80. Vinh is shorter than Hoang.

c. Write a composition (about 80 words) about your family (3,0pts)
The essay must have at least three ideas below.
1. Mở bài: Nêu được chủ đề về gia đình. (được 0,5 điểm)
2. Thân bài: Nêu và trình bày được một số vấn đề liên quan đến ngôi gia đình em đó như:
Gia đình có bao nhiêu người, là những ai, những người đó có quan hệ gia đình như thế nào,
làm nghề gì,bao nhiêu tuổi vv……… (được 2,0 điểm)
3. Kết luận:
Tóm tắt, khẳng định lại tất cả lý do đã trình bày ở hai phần trước hay thể hiện
tình cảm của mình đối với gia đình. (được 0,5 điểm)

1


PHÒNG GD&ĐT TÂN BÌNH
TRƯỜNG PTDTBT – THCS TÂ
N
BÌNH

ĐỀ CHÍNH THỨC

ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI
Năm học 2012-2013
Môn: Anh văn 6
Thời gian làm bài: 60 phút (không tính giao đề)




Question I: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that
of the other words in each group.( Chọn từ có phần gạch chân phát âm khác những từ còn
lại)
1. A. no B. cold C. old D. doctor
2. A. son B. come C. home D. mother
3. A. be B. the C. he D. Vietnamese
4. A. live B. his C. dinner D. fine
5. A. house B. our C. four D. about
Question II: Choose the best answer to fill in each blank. (Chọn đáp án đúng nhất để hoàn
thành câu)
1. It’s twelve o’clock , Nam. Let’s home.
A. go B. to go C. going D. goes
2. Tuan and I badminton in the yard.
A. playing B. is playing C. are playing D. am playing
3. This sign says “Stop!”. We go straight ahead.
A. can B. don’t can C. must D. must not
4. They are going to New York plane.
A. in B. by C. with D. on
5. Viet is something on his book.
A. writing B. writting C. wrote D. writes
6. Are there stores on your street ?
A. a B. an C. any D. the
7. My sister and I television in the living - room now.
A. am watching B. are watching C. is watching D. watching
8. do you go to school? - I walk.
A. How B. By what C. How many D. How by
9. “Does Nga play volleyball?” - “No, ”
A. she not plays B. she don’t C. she isn’t D. she doesn’t
10. How many floors in your school?
A. there are B. there has C. are there D. have there


Question III: Give the correct form or tense of the verbs in the brackets.( Dùng hình thức
đúng của động từ trong ngoặc)
1. Every evening my father (watch) television.
2. We (not/ read) books after lunch.
3. Tom (be) my friend. He (play) sports everyday.
4. (your students/ play) soccer every afternoon ?
5. Where (your children/ be) ? - They’re upstairs. They
(play) video games.
6. What (you/ do) now? - I (unload) the vegetables.

2

7. (Nam/ work) in the garden at the moment?

Question IV: Use the given words to make complete sentences.( Dùng từ đã cho viết lại
câu cho đúng)
1. Minh/ live/ brother/ apartment/ town.

2. Mrs. Lan/ and/ children/ travel/ London/ plane.

3. There/ be/ any flowers/ your/ school/ yard?

4. He/ not ride/ home/ but/ go/ taxi.

5. Sister/ have/ bike/ and/ cycle/ work/ everyday.

Question V: Read the following passage and answer the questions below. (Đọc đoạn văn
và trả lời câu hỏi bên dưới)
Linda is a vegetarian so she doesn’t eat meat. She doesn’t have a big breakfast every

morning. She usually has a slide of bread and a glass of milk. She has lunch at the office at
about 11.30. She has only rice with vegetables for lunch. At weekends she often goes to a
Chinese restaurant because there is a lot of delicious food for vegetarians.
* Question:
1. Why doesn’t Linda eat meat ?

2. What does Linda usually have for breakfast ?

3. What does she have for lunch ?

4. Where does she have lunch ?

5. Why does she often go to a Chinese restaurant at weekends ?


The end

















3


PHÒNG GD&ĐT TÂN BÌNH
TRƯỜNG PTDTBT – THCS TÂ
N
BÌNH

ĐỀ CHÍNH THỨC

ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI (đáp án )
Năm học 2012-2013
Môn: Anh văn 6
Thời gian làm bài: 60 phút (không tính giao đề)

Question II: (1 ms) - Mỗi từ chọn đúng cho: 0,2 đ.
1. D 2. C 3. B 4. D 5. C
Question II: (2,5 ms) - Mỗi câu chọn đúng cho: 0,25 đ.
1. A 2. C 3. D 4. B 5. A
6. C 7. B 8. A 9. D 10. C
Question III: (2,5 ms) - Mỗi động từ chia đúng cho: 0,25 đ.
1. watches 2. don’t read 3. is/ plays 4. Do play
5. are your children/ are playing 6. are you doing/ am unloading
7. Is Nam working



Question IV: (1,5 ms) - Mỗi câu viết đúng cho: 0,5 đ.

1. Minh lives with her/ his brother in an apartment in town.
2. Mrs. Lan and her children travel to London by plane.
3. Are there any flowers in your school yard?
Question V: (2,5 ms) - Mỗi câu trả lời đúng cho: 0,5 đ.
1. Because she is a vegetarian.
2. She usually has a slide of bread and a glass of milk for breakfast.
3. She has only rice with vegetables for lunch.
4. She has lunch at the office.
5. Because there is a lot of delicious food for vegetarians.



TRƯỜNG THCS AMSTEDAM ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI NĂM
2013 – 2014
ĐỀ TUYỂN ANH MÔN : Anh 6 - Thời gian : 120 phút
( Khơng kể thời gian giao đề )


I/ Choose and circle the letter a, b, or c that best completes
each sentence (2 ms).

1/ He isn’t fat. He’s ______________ . a. very fat b.
thin c. teacher
2/ Look! He ______________ soccer. a. play b.
plays c. is playing
3/ Mai doesn’t want ______________ noodles. a. some b. any
c. a
4/ How ______________ bananas are there on the table?
a. many b. much c. about
5/ Thu ______________ to school by car.

a. goes sometimes b. sometimes going c.
sometimes goes
6/ She is going ______________ the citadel tomorrow.
a. visit b. to visit c. visiting
7/ I’m going to stay ______________ my uncle.
a. with b. to c. at
IV/ Supply the correct from or tense of the verbs in the
brackets (0,5 m).
24/ Lan usually (play) . . . . . . . . . . . . . . . badminton in the
fall.
25/ They (not go) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . to school on
Sunday.
IV/ Write a passage about Nam’s activities in seasons, using
the following suggestions (3 ms).
26/There/be/four/season/ayear…………… ……
………………………
27/They / be/ spring / summer / fall
winter…………………………………………
28/ Spring / Nam / often
jog………………………………………
29/ Summer / he/ often / fly
kites……………………………………….
30/ Fall / he / sommetimes / go
sailing…………………………………
31/ Winter / he/ usually / play / table
tennis…………………………………….
Bài 1: Chọn từ mà phần gạch chân có cách phát âm khác với
các từ còn lại (2, 0 điểm)
1. A. want B. basketball C. family D. camp
1. ………………

2. A. foodstall B. bookshelf C. foot D. noodles
2. ………………
3. A. who B. which C. what D. when
3. ………………
4. A. brother B. mother C. thank D. weather
4. ………………
5. A. engineer B. geography C. gymnast D. garden
5. ………………
6. A. desks B. seasons C. lamps D. eats
6. ………………
7. A. lemonade B. stereo C. hotel D. television
7. ………………
8. A. coffee B. volleyball C. chocolate D. opposite
8. ………………
9. A. round B. couch C. routine D.
housework 9. ………………
10. A. station B. question C. intersection D.
destination 10. ……………
Bài 2: Chọn đáp án đúng (A, B, C hoặc D) để hoàn thành các
câu sau. (2, 0 điểm)
11. I like playing badminton very much. I ………………… play
badminton in my free time.
A. want B. don’t C. never D. always
12. There are ………………… syllables in the word
“supermarket”.
13. A. two B. three C. four
D. five
14. Do you live in the country or in the city? ~ ………………….
15. A. Yes, I do B. I live in the city C. No, I don’t
D. I live on the city

16. What would you like ………………… dinner?
17. A. for B. to C. in
D. at
18. What’s the ………………… like in the summer? ~ It is
usually hot.
19. A. food B. sea C. weather
D. neighborhood
20. ……………………………………? ~ We play badminton
and swim.
A. What sports do you and your brother like
B. Which sports do you and your brother play?
C. When do you and your brother play sports?
D. What are you and your brother doing?
21. How many ………………… do you want? ~ A dozen.
22. A. noodles B. cooking oil C. carrot
D. eggs
23. Does Mrs. Vui ………………… to buy any tomatoes?
24. A. want B. wanting C. wants
D. to want
25. ………………… are these pens and pencils? ~ They are 25,
000 dong.
26. A. How old B. How C. How much
D. How often
27. ……………………………………? ~ Black. And it’s very
long.
A. What color are her lips B. What color is her
hair
C. What color are her teeth D. What color are her
hair.
Bài 4: Điền giới từ thích hợp vào chỗ trống nếu cần. Nếu không

cần thì điền (2, 0 điểm)
a) I live (31) ………………… a small house (32)
………………… the countryside.
b) My house is (33) ………………… a bookstore and a
toystore: the bookstore to the left and the toystore to the right.
c) Miss Mai wants a kilo ………………… (34) meat and a
dozen (35) ………………… eggs.
d) Nga goes (36) ………………… school (37)
………………… foot every morning and she goes (38)

×